Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carrière switch! Heb je een universitaire master en overweeg je een overstap naar het onderwijs?

11 mei 2021 @ 19:00 - 20:00


Carrière switch! Heb je een universitaire master en overweeg je een overstap naar het onderwijs?

Met ingang van september 2021 biedt Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) voor een aantal vakken* een opleiding aan voor het behalen van een 1e graads bevoegdheid.
Hiermee ben je bevoegd om les te geven aan de bovenbouw van havo en vwo. Je bent direct ook bevoegd voor het 2e graads lesgebied; onderbouw van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Of dit voor jou mogelijk is, is afhankelijk van het vak waarin je bent afgestudeerd. Het dient natuurlijk wel aan te sluiten bij het middelbare schoolvak waarvoor je de bevoegdheid wilt halen.

De opleiding is flexibel en ‘blended’ van opzet. Voor een deel is het scholingstraject online vormgegeven, afgewisseld met fysieke trainingsdagen en workshops. Tijdens de opleiding moet je een docentenaanstelling van minimaal 0.4 fte hebben en verzorg je 8 lessen of meer in het vak waarvoor je de bevoegdheid wilt halen, in het 1e graads, -en soms ook 2e graads vakgebied. Er vindt nauwe afstemming plaats tussen de school en FLOT over de invulling en begeleiding tijdens je studie en werk. Afhankelijk van je studie en werkervaring duurt de opleiding maximaal twee jaar.

Wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor dit scholingstraject wordt uitgelegd in een online voorlichtingsbijeenkomst op 11 mei, met veel ruimte voor het stellen vragen en uitwisseling van ervaringen.
Dus heb je een universitaire master en overweeg je een overstap naar het onderwijs, schrijf je dan in. Deelname aan deze online voorlichtingsbijeenkomst is gratis.
Je aanmelden kan via de volgende link: https://forms.office.com/r/q9MtVt3unC

De voorlichtingsbijeenkomst is digitaal met een live-stream vanuit de studio van Fontys Educatief Centrum in Eindhoven
Datum: 11 mei 2021
Tijd: 19.00 tot 20.00 uur

Voor extra informatie of vragen kun je mailen naar Astrid Oomens, a.oomens@fontys.nl

* Vakken: Engels, Frans, Duits, Biologie, Geschiedenis, Aardrijskunde
Voor de bèta vakken kun je voor een vergelijkbaar traject terecht bij de universiteit van Eindhoven (ESoE) https://www.tue.nl/universiteit/faculteiten/eindhoven-school-of-education/
Voor Nederlands, Maatschappijleer, Economie en Filosofie kun je terecht bij de universiteit van Tilburg (ULT) https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/masteropleidingen/lerarenopleiding

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
19:00 - 20:00

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
19:00 - 20:00
© Copyright - RAP West-Brabant - ontwikkeld door FHost - privacy policy
Geverifieerd door MonsterInsights