Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwikkelingsdag voor het Schoolvak Nederlands

10 november 2021 @ 16:00 - 20:00

OPLEIDEN TOT BEWUSTE GELETTERDHEID

Op woensdag 10 november organiseert het Tilburg Center of the Learning Sciences (TiCeLs) een ontwikkelingsdag voor docenten Nederlands met als thema ‘Opleiden tot bewuste geletterdheid’. In drie workshops verbinden vakdidactici samen met de deelnemende docenten wetenschappelijke inzichten over het schoolvak Nederlands met de praktijk. De bijeenkomst vindt plaats van 16:00 tot 20:00 op Tilburg University en een diner is inbegrepen.

Opleiden tot bewuste geletterdheid is het uitgangspunt van het meesterschapsteam Nederlands dat al jaren pleit voor een vernieuwende visie op het schoolvak. Het houdt in dat leerlingen een bewuste taalvaardigheid en literaire competentie ontwikkelen, waarbij vaardigheden in verband staan met inzicht in en kennis van de Nederlandse taal, literatuur en communicatie.. Tijdens de ontwikkelingsdag willen we in interactie met de deelnemende docenten verkennen welke mogelijkheden er zijn om in de verschillende domeinen van het schoolvak deze bewuste geletterdheid tot stand te brengen bij leerlingen.

In de interactieve workshops presenteren we de deelnemers inspirerend lesmateriaal dat we in vakdidactisch onderzoek ontworpen hebben. Daarnaast willen we samen met de deelnemers nieuwe, direct toepasbare lessen ontwikkelen met het oog op bewuste geletterdheid. De workshops worden geleid door experts op het gebied van schrijfvaardigheden (Janneke van der Loo), grammaticaonderwijs op basis van taalkundige concepten (Jimmy van Rijt) en literatuuronderwijs (Renate van Keulen en Sander Bax). Tijdens het diner is er tijd om ideeën uit te wisselen met de vakdidactici en andere deelnemende docenten.

Wil je een inspirerende dag beleven samen met collega’s van verschillende scholen en vakdidactici van Tilburg University? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Ticels@tilburguniversity.edu onder vermelding van ‘Ontwikkelingsdag bewuste geletterdheid’, je naam en de naam van je school. De kosten zijn 175 euro per persoon, inclusief diner.

Gegevens

Datum:
10 november 2021
Tijd:
16:00 - 20:00

Locatie

Tilburg University
Warandelaan 2
tilburg,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
10 november 2021
Tijd:
16:00 - 20:00

Locatie

Tilburg University
Warandelaan 2
tilburg,
+ Google Maps
© Copyright - RAP West-Brabant - ontwikkeld door FHost - privacy policy
Geverifieerd door MonsterInsights