Overweeg jij een terugkeer in het voortgezet onderwijs?

Wat geweldig dat je hierover nadenkt! Natuurlijk zouden we het fijn vinden als je ons weer komt versterken.

Misschien heb je vroeger in het basisonderwijs, het speciaal onderwijs, het mbo of het vo gewerkt. Welke mogelijkheden er zijn om de voor jou meest geschikte plek in het onderwijs ter ‘heroveren’, bespreken we graag met je.

Je kunt misschien wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld met coaching of door bijscholing. Samen met jou kijken we wat het beste past bij jou, zodat je zo snel mogelijk weer je passie kunt oppakken. Mogelijke trajecten zijn:

Op een middelbare school zitten leerlingen van 12 t/m 16, 17 of 18 jaar, afhankelijk van de schoolsoort. Ze krijgen er verschillende vakken die we ook wel ‘algemeen vormend’ noemen. Op sommige schoolsoorten krijgen de leerlingen daarnaast beroepsgerichte vakken. Denk aan de beroepsgerichte leerwegen op het vmbo. Op havo, vwo en gymnasium kiezen leerlingen in de laatste jaren een profiel.

Heb je een onderwijsbevoegdheid en wil je graag herintreden in het onderwijs? Dat kan!

Een onderwijsbevoegdheid blijft altijd geldig.

  • Je kunt als herintreder direct solliciteren op een baan bij een school.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een tijdelijke opdracht (bv. bij ziekte-vervanging) te vervullen.

Dit kun je doen naast een andere baan of naast je (vervroegd) pensioen. Als je interesse hebt, kan je contact opnemen met een

HR-medewerker.

Is er geen ruimte binnen deze schoolinstelling, dan kan je (vanaf 1-11-2021) inschrijven in OPtIE. Je wordt mogelijk benaderd voor een baan bij één van onze scholen.