Juf Sonja

Over ons

Diverse onderwijsinstellingen en lerarenopleidingen in West-Brabant hebben zich verenigd om gezamenlijk het personeelstekort in het onderwijs aan te pakken. Dit gebeurt binnen twee projecten in het kader de Regionale Aanpak Personeelstekort:

  • RAP voor de klas – dit zijn de onderwijsinstellingen in Primair Onderwijs en Speciaal Onderwijs in de gemeenten Breda, Zundert, Oosterhout, Geertruidenberg, Dongen, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.
  • RAP West-Brabant – dit zijn de onderwijsinstellingen in Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs tussen Bergen op Zoom en Raamsdonkveer in samenwerking met Fontys en Tilburg University.

Ons doel?

Wij staan te springen om nieuwe enthousiaste leerkrachten op te leiden en voor de klas te zetten. Daarnaast willen we graag de mensen die al werkzaam zijn in het onderwijs enthousiast houden voor het vak. Ook de komende jaren blijft het onderwijs kampen met een personeelstekort. Dit komt onder andere doordat veel leerkrachten hun pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken. Via dit regionale informatieloket willen wij je laten zien hoe leuk het is om in het onderwijs te werken en dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Er is in West-Brabant veel diversiteit qua onderwijsinstellingen, waar je na het behalen van de juiste diploma direct aan de slag kunt. Je zult zien dat geen dag hetzelfde is voor een leerkracht en dat jij het verschil kunt maken bij je leerlingen.